TRESOR LE PALAIS | Cum stabilești meniul de nuntă?!
TRESOR LE PALAIS, HOTEL DE 5 STELE IN TIMISOARA, SALI DE EVENIMENTE IN TIMISOARA
1185
post-template-default,single,single-post,postid-1185,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
meniu nunta Tresor

Cum stabilești meniul de nuntă?!

Meniul de nuntă poate determina reușita evenimentului organizat. Deseori, alegerea acestuia reprezintă o adevărartă provocare și un consumator de timp. Motivul?! Chiar dacă gusturile și temperamentele invitaților diferă, acestea trebuie satisfăcute în egală măsură, deoarece este important ca mâncarea să fie pe placul tuturor. Pe de altă parte, meniul de nuntă oferă o notă de originalitate întregului eveniment. A-ți suprinde invitații cu preparate gustoase și aspectuoase necesită multă atenție și multă muncă.  Este recomandat ca înainte de a decide asupra unei variante de meniu, să-ți scrii o listă cu invitații pentru a încerca să identifici preferințele culinare ale acestora. Află dacă sunt vegetarieni, consumă doar carne de pui sau proc sau dacă sunt alergici la anumite ingredinte. Centralizează apoi informația și transmite-o restaurantului la care îți organizezi marele eveniment. În cazul în care variantele de meniu nu corespund cu așteptările tale, solicită o întâlnire cu bucătarul pentru a discuta detaliat despre preferințele culinare. Astfel, te vei bucura de un meniu personalizat, care va da o notă de individualitate evenimentului tău.

gustarea rece Tresor Le Palais

@Tresor Le Palais, meniu nuntă 2018

gastronomia Tresor Le Palais

@ Tresor Le Palais, meniu nuntă 2018

Știm cu toții cât de mult ne dorim ca petrecerea de nuntă să fie remarcată și apreciată de către toți invitații. A fi complimentați pentru alegerile făcute reprezintă o recompensă bine meritată după eforturile depuse.

Concret ce trebuie să conțină meniul de nuntă?!

Aflați în postura de a organiza petrecerea de nuntă cu toții ne-am pus, la un moment dat această întrebare. Răspunsurile variază, în funcție de locul unde se desfășoară nunta și de tematica aleasă. De obicei se optează pentru 4 feluri de mâncare, structurate astfel:

  • gustarea rece compusă din brânzeturi, salate și mezeluri
  • supa de tăiței sau supa cremă
  • sarmale sau un preparat pe bază de carne
  • fel de bază compus dintr-o garnitură, două tipuri de carne și o salată

Desigur, în acest context, decorarea preparatelor culinare ocupă un rol deosebit de important în servirea și prezentarea acestora. “În selecția preparatelor culinare, consumatorul este influențat, în primul rând, de aspectul exterior al acestora. Starea emoțională față de hrană este amplificată de tipurile de decoruri folosite” (a declarat pentru Gastroart, Cezar Munteanu- Masterchef). În această situație de mare ajutor poate fi atât programarea unei degustări (evaluăm preparatele atât vizual, cât și gustativ), cât și recomandările oaspeților care au trecut pragul localului respectiv.

meniu nunta Tresor

preparate culinare/meniu mancare Tresor Le Palais

În cazul în care tematica nunții este inspirată dintr-o altă cultură, atunci surprindeți-vă invitații cu o călătorie culinară confrom tematicii alese. Spre exemplu, pentru o nuntă cu specific mediteranean, optați pentru un meniu cu preparate din pește, salate..etc. Rețineți însă,  este importantă atât calitatea preparatelor culinare, cât și cantitatea acestora. Prea multe feluri de mâncare reprezintă o adevărată risipă. Pentru a nu avea parte de această situație stabiliți exact conținutul fiecărui preparat, cât și orele de servire a fiecărui fel de mâncare. Sfătuiți-vă cu specialiști în domeniu pentru a repartiza proproțional mâncarea cu timpul petrecut la petrecerea de nuntă. În concluzie, răsfațați-vă invitații pentru o nuntă reușită.

gourmet food Tresor Le Palais

Preparat gourmet

arta gastronomica Tresor Le Palais

Fiecare preparat culinar are propria lui poveste, iar prin măiestria bucătarului aceasta devine înțeleasă de fiecare degustător. Pentru unicitatea petrecerii de nuntă, asigurați-vă că povestea lui este cea dorită de voi!